Trailrunning

trailrunning F1defWat is trailrunning?

Trailrunning is off-road hardlopen in de natuur, door bos en dal over natuurlijke hindernissen. Tegenover het hardlopen op verharde ondergrond, waar de focus steeds weer ligt op snellere tijden, staat het trail’runnen veel dichter bij de natuur. Je kan voluit genieten van de rust en de schoonheid van de natuur!

Trail’runnen vraagt de nodige concentratie door de voortdurend wisselende ondergrond. Je bouwt kracht op, niet alleen in de benen maar ook je rug/rompstabiliteit wordt aangesproken om continu je evenwicht bij te sturen en te anticiperen.

Naast een grote mate van techniciteit om hindernissen te nemen dien je met het gepaste schoeisel aan te treden! Net als bij winter en sneeuwbanden is de grip zeer belangrijk.
In België worden de meeste trails in de Ardennen gelopen. Onze partner SportEvents organiseert zeer mooie wedstrijden voor het individu, in teamverband of sinds dit jaar ook als aflossings-competitie.

Deelnemen kan je steeds doen als recreant. Zelfs een 15K wedstrijd biedt al heel wat uitdaging aan de beginnende en vrije-tijds loper.

Wie al marathons loopt en wat nieuws wil proberen kan bijvoorbeeld dromen van een deelname aan de UTMB of de Ultra Trail du Mont-Blanc! Ja hoor, internationaal is er van alles te doen!

Op de site van www.trailrun.be vind je veel informatie terug!

Met 3COACH kunnen we jou helpen om je conditie te optimaliseren en tips & tricks meegeven om de komende periode trailrunning-uitdagingen aan te gaan. Vraag vrijblijvend informatie via info@3coach.be