Kona Hawaii by 3COACH.BE _ 3 Dreaming about, part two

2 andere – hard werkende – atleten zijn Marc en Cedric. Beiden hebben al in verschillende wedstrijden hun potentieel bewezen. Hoe kijken zij naar 2014 en past Hawaii in hun droomplanning?

Ced Smets, 2013 – 70.3 LUX, 4:27:21, rank 11/188

CedS pasfotoDit jaar heb ik gekozen om een 2é gooi te doen naar een naam die ik graag zou dragen, “Ironman”. Wegens logistieke redenen hebben we voor Frankfurt gekozen, daar ik tegen dan met een kabouterje van 11 maand en eentje van 33 maand zit, zagen we het als gezin niet goed zitten om een wedstrijd te kiezen op vliegtuig afstand. Frankfurt is maar een 400km en makkelijk doenbaar met de wagen.
Daarnaast heb ik gekozen voor een snelle wedstrijd, als haantje (ja, in ben van Antwaarpen en heb een héél groot EGO) zijn persoonlijke tijden eerder belangrijk dan plaatsen ;o)
Gezien mijn tegenslag te IM Lanzarote 2013, een DNF om medische redenen (héél mijn wereld stortte in), is mijn eerste doel om te finishen in een full distance, dit zou mijn 2e poging zijn. Wel zou ik liever niet moeten leven met een 13h wedstrijd. Mijn persoonlijk record om een 70.3 (Luxemburg) was 4h27, dus we mikken een stuk beter dat 13h ……………
We kiezen voor een Ironman boven een vb Challenge, daar de naam Ironman heel wat is, probeer aan de buitenstaanders maar eens uit te leggen dat je wel een volle wedstrijd hebt gedaan meer géén Ironman bent. En, natuurlijk, stel dat alles wat mee zit en in zijn plooien valt, is er altijd een kans op een Hawaii ticket. Gaan we daar expliciet mee bezig zijn, NEEN. rekenen we er op, NEEN, dromen we er van , JA ! Ik zit dit jaar als oudere in mijn age group, 35-39, daar Frankfurt ook nog eens het Europees kampioenschap is, zal het deelnemers veld sterk zijn. Dit beperkt direct de mogelijkheden. Daarnaast wil ik niet de bagage meenemen van het moet, het moet, het moet. Dit geeft me mentaal te véél stress. Mijn eerste doel is finishen, 2e is snel finishen, zo hard gaan als we kunnen……. Mijn followers moeten me maar bijsturen gedurende de wedstrijd als er iets te pakken valt ;o)

Akkoord, Canada (World Championship 70.3), ligt misschien makkelijker binnen bereik voor mij dan Hawaii, maar Canada is géén Hawaii hé ;o)

Momenteel zit de basisconditie snor, we zijn op goede weg en hebben er véél vertrouwen in. Onder begeleiding van Christian M, zijn we rescent van hiel lander overgestapt naar voorvoet lander. Dit heeft wat tijd en een overbelasting blessure vd voorvoet gekost, maar we zijn op goede weg. Het was de investering meer dan waard, lange termijn visie.
Waar er momenteel zeer hard aan gewerkt moet worden zijn core strength en zwemmen. Het 1ste schiet er al snel over ((full time werk, 2 kleine kinderen en een vrouw die ook (terecht) aandacht verdient)), het 2e doe ik niet graag daar ik er niet goed in ben. Nochtans we streven naar een 10km zwemmen per week………….. Ik verlies veel tijd in het zwemmen, mijn race start bij het fietsen, dus ja, in het zwemmen moeten we progressie zien te boeken ! Fietsen en lopen zitten niet slecht en de scherpte zal hier wel volgen ;o)

#gettingreadyforepic

We hebben er zin in, we gaan er voor en zien waar we uitkomen !
Mijn motivatie uitspraak: “Once the flag drops, the bull shit stops !!”

Groetjes, Ced

 

Marc De Ren, 2013 Lanzarote Ironman, 12:47:24, rank 121/297
nvdr: als Marc zijn marathon eens gaat “lopen” duikt hij zo de top 20 binnen!

MarcDR pasfoto” 2002 , mijn voetbalschoenen hang ik aan de haak, mijn besluit staat vast. Ik ga triatlon doen . Tria …. watte ? hoor ik mijn vrienden nog zeggen . Mijn levenswijze wordt drastisch omgegooid en mijn Vivke en ons Lotte springen mee op de kar waar ik ze tot op de dag van vandaag nog dankbaar om ben . 2014 , ik zal aan de start staan van mijn tiende ironman , ik heb voor deze jubileum de ironman van Lanzarote gekozen . T wordt er mijn 4 de deelname. “De meeste dromen zijn bedrog …” zong ooit een noorderbuur maar ik wil en zal hem op zijn plaats zetten . Ik droom dus van deelname aan Hawaii al besef ik zeer goed dat het niet gemakkelijk zal zijn. Maar deelname aan WK 70.3 in Las Vegas 2012 was ook een droom en t is me gelukt dus … Dit jaar een andere coach , een andere aanpak maar t blijft in de 3coach family . Samen met X’-tian de pijnpunten besproken en er tegen aan. Accent dit jaar zeker op zwemmen al zal mijn wedstrijd pas beginnen na dit onderdeel. Momenteel verteer ik de trainingen goed en dankzij de goede winter kan er buiten gereden worden . Terug naar de wedstrijd , Lanzarote is zwaar op alle vlak dus mijn plan ginder is zo efficiënt mogelijk van start tot finish , daarna zien we wel of mijn droom dit jaar werkelijkheid wordt but once in my live time i’ll be back there . Misschien toch een leuke annecdote , elke ironman die ik deelgenomen heb ben ik eerst eens op vakantie geweest om het allemaal te bekijken , dus ook Hawai … 🙂

Groetjes, Marc

#3COACH#keepondreaming#dontforgettraining