Impact van Kerstkalkoen en Nieuwjaarsbrunch op je conditie?

Het is geen sprookje en iedereen is er zich van bewust. Er bestaat een rechtstreekse relatie tussen je lichaamsgewicht en je prestaties. Het is goed dat we hier dezer dagen nog eens met de neus op de feiten worden gedrukt!

Vincenzo Nibali, Tourwinnaar meet 1.81 m en weegt 64 kg.
Alberto Contador, Giro winnaar 1.76 m, 61 kg.
2 pluimgewichten die er zowel bergop als in het individuele tijdrijden staan.
Met de link hieronder klik je naar een interessant artikel over inzichten o.a van teamdoctor Joost de Maeseneer.
Er is een convertor ontwikkeld waarin je een klim kan simuleren, spelen met je gewicht en wattage berekenen. Leuke tool met zichbaar resultaat! Try it en klik hier

Dennis Kimetto, winnaar van de marathon van Berlijn in een fenomenale 2:02:57 meet 1.71 m en weegt 55 kg!
Met de link hieronder bereken je zelf een mogelijke prestatieverbetering op basis van de ratio tijd en afstand versus gewicht! Je zal snel overtuigd zijn dat enkele kilo’s een wereld van verschil maken!

Zwemmers hebben een mooi ontwikkelde torso. In het water spelen andere factoren en wordt je gewicht gedragen waardoor de penalisatie door volume eerder tot hydrodynamica behoort. Het geheim van Phelps schuilt meer in zijn lichaamsbouw!
Michael Phelps, meervoudig Olympisch zwemkampioen meet 1.93 m en weegt 88 kg. Zijn geheim schuilt meer in abnormale lichaamsverhoudingen. De Telegraph publiceerde er een mooi artikel over. Klik hier voor meer!

Er spelen natuurlijk nog andere factoren om te presteren. Maar toch, voel je maar getriggerd in deze tijd om beloften te doen!

Zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar
The 3COACH crew