3COACH goes EXTREME TRIATHLON – TRAILRUNNING –

niet alleen Ironmans over de ganse wereld en Hawaii,
maar ook:

– CapeEPIC (MTB South Africa)
– GrandRaid (MTB Schweiz)
– Oravaman (Extreme Triathlon Slovakia)
– Celtman (Extreme Triathlon Scotland)
– Ventouxman (Extreme Triathlon France)
– UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc (Trailrunning France)
– PTL/UTMB – la Petite Trotte à Léon (Trailrunning France)
&
– beklimming Mont-Blanc (Climbing France)

Straffe mannen, én vrouwen die van 3COACH!

Cedric Smets vertelt: uitdagingen aangaan zit me in de genen! Vooraleer ik van Ironman’s en mountainbike’marathons droomde stond ik al op de Mont-Blanc!

< juli 2009 >
Cedric & Kristien, beklimming van de Mont-Blanc

De meesten doen de top in 2 dagen. Wij waren eerst 4 dagen op hoogte gaan klimmen in Italië, de Monte Rosa, hebben toen 7x +4000m toppen gedaan op 4 dagen, dan 1 dag rust en daarna aan de Mont-Blanc begonnen.

Ced MontBlanc Swiss 2009 089

Zijn om 03h00 vanuit Zwitserland met de wagen naar Chamonix gereden, de eerste gondel naar boven, de klim, de top, gebasculeerd, langs de cabanne de Gouter afgedaald, ons moeten haasten voor de laatste trein naar beneden, als je die mist is het retour naar boven naar de cabanne (waar we wel een reservatie hadden), een autostop naar Chamonix, de auto in terug naar Zwitserland en om 23h stonden we terug in onze chalet. Piete dood en uitgehongerd! Daar zat mamie te wachten met warme vanille pudding, “smaken dat dat deed ;o)”

Ced MontBlanc Swiss 2009 088

Onder tijdsdruk om die trein te halen, anders was het 3h terug naar boven klimmen, door gebied van rots lawines, konden we niet meer stoppen om te eten, op het einde zat Kristien er door, we liepen al uren te braden in de zon. Ik heb toen met de gids beurtelings haar rugzak gedragen bovenop de onze om progressie te blijven maken. Je moet weten dat je heel wat bij hebt hé, klimmateriaal, stijgijzers, piolet, dikke kleren eten, drank enz.
Hebben de laatste trein (klein tandrad ding) gehaald met minder dan 10min reserve!

Het is een dag die wij nooit gaan vergeten, toch iets héél speciaals. In onze gang hangt dan ook een grote panorama foto van de Mont-Blanc, dagelijkse confrontatie ;o)

Tempo maken heeft er altijd ingezeten

Het was de ultieme test in onze relatie! Als we dit overleefden, konden we samen de wereld wel aan! 2 dagen later zijn we in Evolene (CH – 28/07/2009) getrouwd!
Mijn droom was om vast te komen zitten in het slechte weer en recht vd Mont-Blanc in alpine kleren naar de trouw te moeten maar zoals je ziet was het prachtig weer. <nvdr/stress en avontuur heeft er altijd al ingezeten ;o))>

Hebben ook de Haute route gedaan, in 5 dagen over de gletsjers van Chamonix naar Zermatt, hebben rotsklimmen gedaan, rappels van 7 x 80m touwlengte enz
Het beklimmen vd Matterhorn (Grand Cervin) stond geboekt, alles was geregeld, gids, overnachtingen, North Face route uitgestippeld enz. Toen werd Kristien zwanger en hebben we alles afgeblazen.
.

Ook Maxim De Laet en Laura zijn fervente klimmers en bedwongen samen de hoogste berg van Europa!
Maxim Laura MontBlanc_1

#3COACH#thewaytoyourgoals#