3de XKR op 1 maart 100% tvv het Kinderkankerfonds

UITSLAG 2014 : 5KM en 10KM 

Koen en Wim, run for gold

Koen en Wim, run for gold

Bewolkte hemel, maar alleen maar blije gezichten op de 3de editie van de XKR!
Om 12 uur stipt werd de 10K op gang getrokken door een grote groep competitieve lopers, de meesten van origine triathleet, gevolgd door vele sympathisanten die hun beste beentjes voorzetten om hun persoonlijke besttijd te realiseren en hun steun te betuigen voor het goede doel!
Aan de kop van de wedstrijd werd heel hard gelopen. Met een snelheid van meer dan 18km/h koersten Koen Maris (wielrenner en eerder wereldkampioen duathlon) met Wim Van de Wielle (vorig jaar nog 10de in de Ironman van Zürich) voor de eerste plaats. Maarten Seghers en Toon Veldeman, beiden ook triathleten van hoger niveau streden voor de 3de stek.
1. 33:07 Wim van de Wielle
2. 33:12 Koen Maris
3. 34:04 Toon Veldeman
4. 34:20 Maarten Seghers

Bij de vrouwen stond er geen maat op Nicole Buytaert, gevolgd door Conny Bylois en Cindy Pieters
1. 42:25 Nicole Buytaert
2. 44:11 Conny Bylois
3. 45:05 Cindy Pieters

Daarna was het de beurt aan de 5K. Enkele deelnemers gingen als voorbereiding op het marathon- of Xtrail-seizoen nogmaals van start! Speciale vermelding voor het 3-geslacht Maris met papa Jan, zoon Koen en kleinzoon Jelle. Ook Annemie Dullaert startte nogmaals met haren Tijs! En Conny Bylois; eerder zilver op de 10K, en in voorbereiding om een marathon .. zag dat het goed was!
Kristel Laureyssen, enkele jaren geleden nog aan de start van de Ironman op Hawaii maakte haar come-back. Als prille 40’tiger, ondertussen moeder van Zsofi en Mila eindigde ze op de 3de plaats!
1. 23:43 Conny Bylois
2. 24:28 Annemie Dullaert
3. 26:44 Kristel Laureyssen

Bij de mannen werd het een broederstrijd waar Stijn Van Moer het haalde voor broer Wouter en het 13jarige talent Wannes Vermeiren!
1. 18:28 Stijn Van Moer
2. 18:36 Wouter Van Moer
3. 19:16 Wannes Vermeiren

Voor wie geïnteresseerd is in zijn tijd kan bovenaan klikken op de 5 of 10K. Prestaties en tijden zijn fijn en motiverend; maar erbij zijn en het Kinderkankerfonds steunen was voor de meesten de essentie vandaag!

Afsluiten deden wij met onze kidsrun for fun. En dat het leuk was zie je op het podium waar de toppers zich lieten fotograferen!

Volg onze facebookpagina 3de XKR-run voor KKF. Er komen nog mooie foto’s en eerstdaags volgt de finale opbrengst voor het KKF!

Iedereen B E D A N K T om zijn of haar beste beentjes voor te zetten! Medewerkers en deelnemers, Recreatiedomein de Ster, ACWaasland, Sport-Events, RS-Lab en onze topspeaker Hans Cleemput!

Tot volgend jaar!

3-geslacht Maris aan de start!

3-geslacht Maris aan de start!

 
sport-events
nisramont.be
Xtrails
Runners SERVICELAB