Kona Hawaii by 3COACH.BE _ 2 Dreaming about, part one

Hawaii, the ultimate! Hawaii, the dream of many tri-athlete!

Leslie en Robin, the Vichy boys bewezen vorig jaar dat ze potentieel aan boord hebben. Hoe zien ze 2014 tegemoet? Als een etappe om hun droom te realiseren. Hoe ver weg is Kona vandaag?

Vichy Ironman 2013, Leslie De Cuyper 9:30:25

Leslie pasfotoLeslie:
Voor dit seizoen heb ik gekozen voor Ironman Klagenfurt, in Oostenrijk. Ik heb al wel enkele Iron-distance races gedaan, maar het zal mijn eerste ‘echte’ Ironman worden, dus toch een beetje zenuwachtig 😉

Ik ben te klein van gestalte om goed te scoren op super vlakke parcoursen en niet technisch genoeg op de fiets om hoge ogen te gooien op parcoursen met veel bochten en moeilijke afdalingen. Dus byebye Nice bijvoorbeeld 🙂

De ambitie voor Ironman Klagenfurt is mijn tijd van Challenge Vichy evenaren (sub 9u30) op een parcours dat dubbel zoveel hoogtemeters bevat en waarbij het zwemmen, met 2500 man deze keer, toch nog iets uitdagender zal worden.
Ik zit momenteel in de 30-34j leeftijdsgroep, waar een sub 9u05 tijd nodig is om voor Kona te kwalificeren. Dus geen Hawaii voor mij dit jaar (en de volgende jaren?!?).

Ik ben redelijk laat met triathlon begonnen, en ook nog maar een jaar gestructureerd ervoor aan het trainen. Voorlopig voel ik toch nog altijd dat ik progressie maak en hoop dat ik dat ook nog een heel aantal jaren kan volhouden en ervaren.

Aangezien ik niet echt blessuregevoelig ben, niet te fragiel gebouwd ben en over redelijk veel doorzettingsvermogen beschik (en ik wel moet blijven trainen of ik weeg direct 150kg) koester ik toch de hoop om binnen dit en 10j eens in Kona te kunnen geraken.

Dit jaar, en de eerstvolgende jaren, zie ik als leer-jaren, waarbij ik wat verschillende wedstrijden wil proberen om te zien wat me ligt en wat niet. De jaren daarna kan ik me dan echt focussen op het herhaaldelijk proberen om te kwalificeren in wedstrijden waar ik weet dat ik een kans maak.

De ambitie is er, de goesting is er en het gezin steunt me zoals niemand anders dat zou kunnen. Dus als de coach het ziet zitten gaan we er de komende jaren voluit voor blijven gaan!

Grtz,
Leslie

Vichy Ironman 2013, Robin Condic, 9:48:15

Robin pasfotoRobin
Bewust Lanzarote gekozen omdat het één van de zwaarste Ironmans uit het circuit is , het ruwe landschap en de grillige wind maken de uitdaging compleet.

Een eerder verblijf op Lanzarote maakte al duidelijk dat ik op een dag ging terugkomen voor de wedstrijd, na twee jaar «rijpen» ben ik er klaar voor.

Wat is een goeie tijd op Lanzarote ? Weersomstandigheden zijn hier zeer bepalend en kunnen/zullen de eindtijd beïnvloeden , moeilijk te voorspellen dus.

Uiteraard wil ik opnieuw progressie maken en opschuiven in de Age group , ik zal ontgoocheld zijn als ik niet onder de 11u finish.

We zitten op schema voor een goeie prestatie , mijn huidge looptempo’s laten het beste vermoeden en het aantal fietskm’s wordt nu progressief opgevoerd.

Uiteraard droom ik van Hawaii en niets is onmogelijk mits de nodige progressie/focus in de komende jaren.

Maar elk lichaam heeft zijn limieten al heb ik het gevoel deze nog niet te hebben bereikt, blijven verderwerken en time will tell 😉

Grtz,
Robin

#3COACH#keepondreaming#dontforgettraining